Mindfulness Rotterdam

De mindfulness lessen die ik geef in Rotterdam zijn goed voor iedereen die bewuster wil leven en meer wil genieten van het leven.

Mindfulness is effectief gebleken bij het leren omgaan met chronische lichamelijke en psychische klachten. Mindfulness Rotterdam kan daarnaast helpen bij stress, depressieburnout klachten en verslaving.

Slechts € 10,- voor een mindfulness proefles.
Inschrijven of meer informatie?

Aanmeldformulier06-48115597rfh.tobe@gmail.com

 

Mindfulness helpt je om bewust andere keuzes te maken

Bij de mindfulness cursus in Rotterdam leer je om bewust andere keuzes te maken. Door de beoefening ga je anders je gedrag, emoties en denken waarnemen. Je wordt minder een slachtoffer van je beleving, denken en emoties.

Uiteindelijk draagt mindfulness aan bij dat je positiever over je zelf gaat denken. Je leert tijdens de mindfulness lessen in Rotterdam om patronen te herkennen en bewuste keuzes te maken op het moment dat je bepaalde gedachten en gevoelens ervaart.

Mindfulness beoefenen kan daarnaast een goede aanvulling zijn op individuele therapeutische gesprekken.

  • Als je behoefte hebt om meer inzicht in jouw eigen functioneren te krijgen
  • Als je wil onderzoeken hoe je meer rust in jouw leven krijgt
  • Als je wil leren omgaan met sombere of gedachten en gevoelens
  • Als je het beoefenen van mindfulness in een groep als ondersteunend en prettig ervaart
  • Als je uitleg wilt over de oefeningen van mindfulness en vragen hebt over de beoefening daarvan

 

Buiten mediteren met mijn vader.

 

Wat oefen je bij mindfulness?

Tijdens de mindfulness lessen die in Rotterdam worden gegeven, ga je leren om bewust van moment waar te nemen zonder te oordelen. Tijdens de mindfulness oefeningen richten we onze aandacht op onze gedachten, emoties of de geluiden om ons heen.

Door op deze manier mindfulness te beoefenen, kan je inzicht krijgen hoe het met jou is. Heb je bijvoorbeeld gespannen spieren, adem je oppervlakkig en heb je veel gedachten, dan zouden dit kenmerken van stress kunnen zijn.

Het is een misverstand te denken dat je van mindfulness altijd rustig en ontspannen wordt. Dat is niet zo, en dat is ook niet het doel van de mindfulness lesssen. We oefenen om van moment tot moment waar te nemen zoals het op dat moment is, en niet zoals het zou moeten zijn. Daarom kan je jezelf tijdens de mindfulness lessen tegen komen.

Waar we van bewust worden, proberen we zonder waardeoordeel waar te nemen. Deze bewustwording is soms behoorlijk confronterend. Er wordt daarom in mijn mindfulness praktijk in Rotterdam bewust gewerkt in kleine groepen. Op deze manier is er voldoende mogelijkheid om begeleiding te bieden, indien er tegen bepaalde moeilijkheden worden aangelopen.

Mindfulness werkt bij burnout en stressklachten

Mindfulness werkt goed bij klachten waarbij stress een grote rol speelt, waaronder burnout klachten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness bij psychische en lichamelijke klachten.

Uit die onderzoeken blijkt dat er een langdurige en duidelijk waarneembare afname is van klachten bij mensen met chronische pijn, angstklachten, stressgerelateerde klachten, depressieve klachten, burnout en vermoeidheid.

Dagelijks oefenen draagt bij aan een positiever zelfbeeld en verandering van leefstijl. Veel mensen melden een verbetering van kwaliteit van leven. Ook wordt opvallende toename in de mogelijkheid tot ontspanning en concentratie vermeld.

Daarnaast zijn de mindfulness lessen in Rotterdam geschikt voor iedereen die zowel geestelijk als lichamelijk in balans wil komen.  Ik verwacht van deelnemers dat ze gemotiveerd zijn om de mindfulness beoefening eigen te willen maken. Dagelijks oefenen is ook een belangrijke voorwaarde voor succes. Je eigen inzet bepaalt het resultaat.

 

Voor wie zijn de mindfulness lessen in Rotterdam geschikt?

De mindfulness lessen zijn geschikt voor jongeren en volwassenen boven de 16 jaar. Indien je jonger bent als 16 jaar en je de behoefte hebt aan een mindfulness training neem dan van te voren contact op.

In overleg is er altijd iets mogelijk. De mindfulness lessen zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Mindfulness Rotterdam is daarnaast in het bijzonder geschikt voor mensen met stress, burnout, depressieve gevoelens en gedachten en angst en paniekklachten.

Iedereen die interesse heeft om anders te leren omgaan met dagelijkse patronen met behulp van mindfulness oefeningen is van harte welkom.

 

Mindfulness is niet geschikt voor iedereen

  • Als je op dit moment kampt met ernstige psychiatrische klachten waarvoor je intensievere behandeling nodig hebt.
  • Een individuele benadering jouw voorkeur heeft of beter passend is bij jouw hulpvraag.
  • Wanneer er sprake is van psychosen

Twijfelt je of mindfulness iets voor jouw is? Je kunt vertrouwelijk per mail of per telefoon jouw situatie, vragen en eventuele problemen aan mij voorleggen. Ik denk dan met je mee en samen bepalen we of mindfulness lessen in Rotterdam bij jouw zouden passen.

Praktijk gesloten
Heropening herfst 2024

Beste bezoeker / client,

De praktijk is gesloten wegens mijn sabbatical.

Na de zomer van 2024 wil ik mijn praktijkwerkzaamheden hervatten.
Dat zal zijn als ik een nieuwe ruimte heb gevonden en ingericht.

Als er een concrete openingsdatum is, zal dat hier vermeld worden.

Met hartelijke groet,

Rene Tobe

Praktijkhouder & therapeut

You have Successfully Subscribed!